Fatmir Koliqi

Porosia e Imzot Dodë Gjergjit për Krishtlindje 2023

“Lavdi Hyjit në më të lartin qiell e paqe mbi tokë njerëzve, që i ka për zemër!” ( Lk 2,14)...

FESTA E KRISHTLINDJES, LLAMBADAR NË HISTORINË E LAVDISHME TË SHKUPIT

Në jetën publike e familjare të katolikëve shqiptarë të Shkupit, festat ishin pjesë e mbamendjes kolektive në përgjithësi, kurse Krishtlindjet...

Sot, Drita e vërtetë zbriti nga qielli

Nata e Krishtlindjes – viti B   Leximi i parë   Is 9, 1-3.5-6 Hebrenjtë nën sundimin e asirianëve luteshin kështu:...

Maria, shërbëtorja e përvuajtë që do ta lind Shëlbuesin

E diela IV e Ardhjes – viti B   Leximi i parë   2 Sam 7, 1-5.8-12.14.16 Davidi do të ndërtojë...

PROGRAMI I KRISHTLINDJES 2023 NË KATEDRALEN SHËN NËNË TEREZA NË PRISHTINË

Të dashur besimtarë/e, miq e dashamirë,   Kisha Katolike në Kosovë, përkatësisht Dioqeza Prizren-Prishtinë, me gëzim e shpall programin e...

KRISHTLINDJA – PASQYRIM I DASHURISË TRINITARE NDAJ NJERIUT

Për të bërë më të kapshëm dhe më të kuptueshëm historinë e Krishtlindjes, duhet të kemi një përqasje historike për...

Historia e Krishtlindjes

Duke qenë se jemi në prag të festës së Krishtlindjes dhe pasi për vjet bëhen pyetjet rreth historisë së Krishtlindjes,...

Erdhi një njeri i dërguar prej Hyjit: Ai quhej Gjon

E diela III e Ardhjes – viti B   Leximi i parë   Is 61, 1-2.10-11 Të gjithë të krishterët janë...

Parce Domine: Dodë Gjergji dhe Fjala e kthimit

Nga Albnor Sejdiu   Libri ‘Kthimi’ është një dëshmi e dashurisë. Autori i tij nuk kërkon ndryshim të mendimeve, mendimet...

TOMË TOMIÇIQI, argjipeshkëv i Shkupit (1753-1758)

Nga Don Frok Zefi   Tomë Tomiçiqi ka lindur në Dubrovnik, më 22 qershor 1710, nga babai Mihail dhe nëna...