Fatmir Koliqi

Trinia e Shenjtë: Dashnia bashkëndarëse dhe dhuruese!

Trinia e Shenjtë – viti C     Leximi i parë   Fu 8, 22-31 Qysh në Besëlidhjen e Vjetër flitet...

Shpirti i Zotit e mbushë gjithësinë

Rrëshajët – Viti C   Leximi i parë   Vap 2, 1-11 Pashkët janë çlirimi i një populli; Rrëshajat i japin...

Reagim i Caritas Kosova

Zyra Qendrore e Caritas Kosova ka lëshuar një reagim për të shqaruar opinionin publik lidhur me lajmet e fundit për...

Festa e Rrëshajave: Përkryerja e lavdisë së ngjalljes në jetën e Kishës

Nga Don Robert Kola   Zjarri: vallja e misterit të jetës Zjarri është frymëzimi zanafillor i njeriut. Me fillimin e...

Rënia e Artanës në vitin 1455

Nga kalendari historik   Nga Prof. dr. Jahja Drançolli   Më 1 qershor të vitit 1455, pas rrethimit dyzetditor kishte...

Rikthehet panairi i librit në Prishtinë pas dy vjetësh mungesë

Me moton “Libri mbron mendjen”, vjen edicioni i 22-të i Panairit të librit në Kosovë. Panairi do të mbahet nga...

Çka paraqet për katolikët muaji Qershor dhe si duhet të nderohet ai!

Nga Annabelle Moseley   A e keni ditur se në Kishën Katolike, secili nga 12 muajt e vitit janë të...

Krishterimi – Philosophia vera

“Asnjë njeri me mendje të shëndosh nuk e braktisë të vërtetën për të pavërtetën!”   (Acta Sancti Iustini et sociorum)  ...

Shqiptarët në Gjenacan nderuan Zojën e Këshillit të Mirë

Të dielën më 29 maj u mbajt takimi i shtegtarëve shqiptarë të ardhur nga e gjithë Italia në Gjenacan. Shenjtërorja...

“JE MË E BEKUAR SE TË GJITHA GRATË!” 

“Je më e bekuar se të gjitha gratë dhe i bekuar është fryti i kraharorit tënd! Dhe, nga e pata...