Fatmir Koliqi

Ndërsa lutej, fytyra e tij shndërrohet

E diela II e Kreshmëve – Viti C   Leximi i parë   Zan 15, 5-12.17-18 Në këtë lexim përkujtohet një...

Shkrimi  i Shenjtë thotë: Adhuro vetëm Zotin, Hyjin tënd…

E diela I e Kreshmëve – Viti C   Leximi i parë   Lp 26, 4-10 Moisiu i kërkon popullit të...

Një libër që mungonte…

(Tarcisio Stramare, Shën Jozefi – shenjti më i afërt i Jezusit, Drita, Prishtinë 2020)   Nga Sarë GJERGJI   Dom...

Akti i kushtimit Zemrës së Papërlyer të Marisë

“Në këtë orë, njerëzimi, i rraskapitur dhe i tronditur, është nën kryq me ty. E, ka nevojë të ta besojë...

Papa letër ipeshkvijve: të gjithë të bashkuar në këtë orë të errët të kërcënimeve për paqen botërore

I gjithë populli i Zotit, ipeshkvinjtë, priftërinj, fetarë, besimtarë laikë, të bashkuar në lutje për përfundimin e luftës. Pothuajse një...

Nostalgji bashkëkohore për kulte pagane

Një takim estetik-letrar dhe teologjik me romanin e Dan Brown, Kodi i Da Vinçit   Nga Fatmir Koliqi   Posa...

Një enciklopedi e vogël për figurën e Át Gjergj Fishtës

(Tonin Çobani & Ndue Ballabani, At Gjergj Fishta. Vende – vite – vepra, Drita & Botimet  Fishta, Prishtinë 2021, f....

Dromca identitare në universin e pafund të kulturës së krishterë

(Fatmir Koliqi, “Kulturë e krishterë. I- Dromca identitare”, Drita, Prishtinë 2021)   Nga Ndue Ukaj    “Njeriu e kërkon gjithnjë...

Një libër për edukimin e shpirtit njerëzor

Nga Lorela Garuli   Të jesh “shërues shpirtrash njerëzorë” është një detyrë e vështirë, sfiduese, dhe e koklavitur, që të...

Frangu i Bardhë – Rojë e continuum­it tonë identitar

Nga Ledi SHAMKU     “Legere et non intelligere, negligere est”[1] ­ Katoni Jo rastësisht Dictionarium-in Bardhi e filloi me...