Fatmir Koliqi

Papa Françesku nesër udhëton në Maltë

Salla e Shtypit e Vatikanit ka paraqitur programin e udhëtimit apostolik të Papës në arqipelagun mesdhetar të Maltës. Drejtori Matteo...

Mbi profilin e një autori në dritë të përpilimeve letrare të përveçme të tij

Reflektime rreth botimit kritik e filologjik të veprës “Il Soldato albanese per l’Impero ottomano del 1420”, Aracne editrice, Romë, 2021,...

Udha e Kryqit në Stubëll

Nesër, ditë e shtunë, më 2 prill, në Stubëll të Epërme, komuna e Vitisë, organizohet  Udha e Kryqit. Në këtë...

Motivimi, shtysa dhe forca që na çon drejt suksesit

Nga M. Franciska (Suzana) Lekaj   Në psikologji motivimi trajtohet si një çështje mjaft e rëndësishme, qё kryen njё rol...

Papa Françesku: Qytetërim është ai që respekton shpirtin e të moshuarëve

Duke paraqitur pjesën tjetër të katekezës së tij mbi kuptimin dhe vlerën e pleqërisë, Papa Françesku këtë javë eksploroi se...

Teologjia e kryqit 

Nga Don Lush Gjergji   Teologjia e kryqit na dhuron gjashtë porositë e tija na “katedra” e kryqit, si një lloj testamenti...

“VEPRAT E MËSHIRSHME TË TRUPIT”

Nga Don Robert Kola   Gjatë kohës së Kreshmëve, Kisha kërkon të meditojmë mbi: “Veprat e mëshirshme të trupit” dhe...

Drejt 50-vjetorit të bashkëpunimit ekumenik për dialogun ndërfetar

Që prej 45 vitesh, Këshilli Papnor për Dialogun Ndërfetar bashkëpunon me zyrën e Këshillit Ekumenik të Kishave, që ka të...

Doracak për njohjen dhe promovimin e dialogut ndërfetar

Nga CHRISTIAN W. TROLL, SJ   Në ditët tona, në shumë vende të botës, ndodhin gjithnjë e më shumë takime,...

Monografi për Peshterin

Nga Don Fatmir Koliqi   Përveç librit të Don Gaspër Gjinit, “Ipeshkvia Shkup-Prizren nëpër shekuj”, disa shkrimeve të shkurtra nëpër...