Fatmir Koliqi

Si u zhvendos afresku “Zoja e Shkodrës” në Romë më 1467

Nga Don Nikë Ukgjini   Të jesh me fat apo pa fat, nuk është as merita e as faji yt,...

Stublla feston Shën Gjergjin, martir

Në atmosferën e gëzimit të festës së Pashkëve, famullia e Stubllës ka kremtuar soleminsht festën e Shën Gjergjit martir, pajtorin...

Mos hesht përballë bullizmit 

Nga M. Franciska (Suzana) Lekaj   Termi “bullizëm” dëgjohet shpesh në ditët e sotme. Kjo lë për të kuptuar se...

Në varret e të Ringjallurit jemi shpëtuar

E diela II e Pashkëve ose E diela e Mëshirës Hyjnore – Viti C     Leximi i parë   Vap...

Krishti me të vërtetë është ringjallur, Aleluja!

E Diela e Pashkëve – Viti C     Leximi i parë   Vap 10, 34.37-43 Shën Pjetri pohon përpara familjes...

Porosia e ipeshkvit Imzot Dodë Gjergjit për Pashkë 2022

Porosia e ipeshkvit Imzot Dodë Gjergjit për Pashkë 2022   Drejtuar priftërinjve, motrave të nderit, besimtarëve dhe të gjithë njerëzve...

 Programi i Festës së Pashkëve 2022 në Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë

Dioqeza Prizren-Prishtinë, ka bërë të ditur programin e kremtimit të Festës së Pashkëve 2022, që do të kremtohet në Katedralen...

Pa dhe besoi

Nga Don Fatmir Koliqi   “Çka ishte në fillim, çka dëgjuam, çka pamë me sytë tanë, çka soditëm dhe duart...

EPIFANIA E DASHURISË HYJNORE NË AGONIN E JEZU KRISHTIT TË KRYQËZUAR

Nga Don Robert Kola   “Sicut aqua effusus sum, et disiuncta sunt omnia ossa mea: Factum est cor meum tamquam...

Fishta arkitekt, mit a realitet?

Nga Frano KULLI   Një syth monografik i Fishtës , përmendur më rallë prej biografëve të tij, është edhe dimensioni...