Fatmir Koliqi

Modeli fishtjan i angazhimit politik dhe atdhetar (pjesa I)

Nga Ernest Marku     Hyrje Ky model, në fakt, asht forma ma e koncentruar e mendimit të fretërve të...

Muaji korrik i kushtohet Gjakut të Paçmueshëm të Jezu Krishtit

Nga Annabelle Moseley   10 mënyrat si ta nderojmë Gjakun e Paçmueshëm të Jezu Krishtit me familjen tonë, gjatë muajit...

Papa në letrën e re apostolike na thërret “Ta rizbulojmë bukurinë e liturgjisë”

Një letër apostolike drejtuar popullit të Zotit, titulluar Desiderio desideravi (Dëshira, që dëshiroja) në ditën e shenjtorëve Pjetër dhe Pal,...

Ramin Bahrami: jam bërë i krishterë fal muzikës së Bach-ut

Historia e pianistit iranian Ramin Bahrami dhe e kthimit të tij në krishterim nëpërmjet veprës së Johann Sebastian Bach: “Ishte...

Njëmbëdhjetë fakte mbi abortin

Nga Albert Bikaj   Diskursi politik në vendet tona për fat të keq është shumë i ulet, shumë tema të...

Ta ndjekësh Jezusin me liri dhe vendosmëri

E diela XIII gjatë vitit – viti C   Leximi i parë 1 Mbr 19, 16.19-21 Elia ka takuar Hyjin në...

Unë jam buka e gjallë e zbritur prej qiellit

Festa e Korpit dhe Gjakut tejetshenjtë të Krishtit – Viti C   Leximi i parë   Zan 14, 18-20 Melkizedeku ishte...

U promovua libri “E KAM NË ZEMËR POPULLIN TEM SHQIPTAR”

Shkup, 14 qershor 2022 – Sot në ITSHKSH (Instituti i Trashgimis Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve – Shkup) u promovua...

Trinia e Shenjtë: Dashnia bashkëndarëse dhe dhuruese!

Trinia e Shenjtë – viti C     Leximi i parë   Fu 8, 22-31 Qysh në Besëlidhjen e Vjetër flitet...

Shpirti i Zotit e mbushë gjithësinë

Rrëshajët – Viti C   Leximi i parë   Vap 2, 1-11 Pashkët janë çlirimi i një populli; Rrëshajat i japin...