Fatmir Koliqi

Libër i ri anglisht nga Sh. B. “DRITA”

  “I hold the Albanian people in my heart. Conversations with Mother Teresa” i autorit Don Lush Gjergji, është përkthim...

Hyrja e solemne e Jezusit në Jerusalem dhe mundimet e tija shpëtimprurëse

E diela e Larit – viti C     Ritet fillestare   Në emër të Atit e të Birit e...

12 mënyrat si ta nderojmë gjatë muajit Prill të Shenjtnueshmin Sakrament

Çka paraqet muaji Prill për katolikët dhe si ta nderoni me devocion në shtëpitë tuaja?   A e keni ditur...

Shtëpia n’breg: poetika përtej kanoneve

Nga Vehbi Myftari             Duke qenë se ka mbi 20 vjet që flas e shkruaj për autorin e për librat...

Përurim libri në BogdaniPolis

Qendra “BogdaniPolis”, në bashkëpunim me Sh.B. “Buzuku”, këtë të enjte, më 7 prill 2022, në orën 12:00,organizon përurimin e librit...

Papa Françesku në Maltë: njerëzit kanë etje për paqe, jo për agresivitetin foshnjarak të ndonjë të fuqishmi

Në fjalimin mbajtur para autoriteteve dhe Trupit Diplomatik, Fjalët e Papës ardhur në Maltë për shtegtimin e tij të 36-të...

Në kohët Dardane e Arbërore të Kosovës së sotme dokumentohet gjithmonë shumica katolike

Nga Prend Buzhala   Shkas i këtij shkrimi është një status tekst i Jahja Dtrançollit në rrjetin social si dhe...

Dokumentet papnore dhe të tjera për identitetin shpirtëror të arbërve

Nga Prof. dr. Jahja Drançolli   Në ditët e fundit është ringritur një tezë e hamendësuar rreth identitetit fetar të...

Dashuria shëruese e Zotit   

E diela V e Kreshmës – Viti C   Leximi i parë   Is 43, 16-21 Populli hebraik ka qenë internuar...

Herodët e të sotmes dhe ana e errët e historisë

Nga Prend BUZHALA   Janë dy-tri fakte që rëndojnë mbi ndërgjegjen e njerëzimit: vrasja e fëmijëve në luftë dhe vdekja...