Fatmir Koliqi

Jeta e njeriut nuk varet nga pasuria që ka!

E diela XVIII gjatë viti – viti C   Leximi i parë   Kish 1, 2; 2, 21-23 Pesimizmi grek hyn...

Të hënën, më 1 gusht, festohet Dita e Mërgimtarëve në Katedralen e Zojës Ndihmëtare në Prizren

Pas dy viteve mungesë, për shkak të pandemisë, sivjet rikthehet kremtimi i Ditës së Mërgimtarëve më 1 gusht, që i...

FILM/Russell Crowe do të luajë Atë Gabriele Amorth, ekzorcistin më të famshëm në botë

Ylli i Hollywood-it Russell Crowe do të luajë ekzorcistin më të famshëm në botë, Atë Gabriele Amorth, shkruan portali kroat...

Në vendin e punës nuk jam e pranuar, kolegët nuk i bashkëndajnë vlerat e mia – çfarë duhet të bëjë?

Si ta pajtojmë të përbotshmen dhe shpirtëroren në jetën e përditshme? A mund të ketë këtu kompromise?   I dashur...

Të prekurit me AIDS dhe Misionaret e Dashurisë

Më 5 shtator të këtij viti do të kujtohet 25-vjetori i kalimit në amshim i Nënë Terezës (1997): po e...

Kur të luteni, thoni: Aty ynë…!

E diela XVII gjatë vitit – viti C   Leximi i parë   Zan 18, 20-21.23-32 Ky tregim synon t’i përgjigjet...

Martin Camaj në letrat shqipe: një triptik

Nga Prend Buzhala   Martin Camaj është ndër autorët kryesorë të letrave shqipe. Meqë ai është, në radhë të parë,...

Metodologjia misionare e Nënës Tereze nga Kalkuta

Nga Prof. Luigi BOGLIOLO   Pasi e përfundova leximin e këtij vëllimi (Lush Gjergji, Madre della carità, prima edizione italiana,...

Zemra e Marisë dhe duart e Martës

E diela XVI gjatë vitit  – viti C   Leximi i parë   Zan 18, 1-10 Kjo pjesë paraqet temën e...

At Shtjefën Gjeçovi – si referim kulturologjik identitar i botës shqiptare

Nga Kastriot Marku   Më 12 korrik e kujtojmë ditën e lindjes së njërit prej personaliteteve më të spikatura kulturore...