Fatmir Koliqi

Bariu i mirë ju flet zemrave

E diela IV e Pashkëve – Viti C     Leximi i parë   Vap 13, 14.43-52 Pali dhe Barnaba konstatojnë...

Art e moralitet

NGA TRADITA   Nga Át Pjeter Meshkalla SJ   Arti nuk bazohet (identifikohët) me moralitet, as, nuk mjafton me kenë...

Njoftime historike për shtetin e Gjergj Kastriotit – Skënderbeut (I)

Nga Prof. dr. Jahja Drançolli   Parathënie Familja princërore Kastrioti është dokumentuar për herë të parë në vitin 1368. Në...

Papa Pali VI: Do të jetësohet testamenti i Gjergj Kastriotit

Të dashur bijë të Shqipërisë! Ju urojmë sot në mënyrë të veçantë mirëseardhjen juve, që jeni mbledhur për të kujtuar...

4 gjërat që duhet të përfshijë çdo predikim martese

Nga Tom Hoopes   Át Hughes Sundeme jep ilaçin për 90% të problemeve martesore me një fjalë të vetme: “Nëse...

Papa Françesku: feja nuk është “punë pleqsh”, duhet nderuar pa hipokrizi

Ishte një personazh biblik, i quajtur Eleazar, i përmendur në Librin e dytë të Makabenjve, protagonisti i reflektimit të propozuar...

Aborti: plagë për ndërgjegjen

Nga Don Fatmir Koliqi   Para se të paraqes përmbledhtas tri çështje, për të cilat kam qenë i pyetur rreth qëndrimit...

Imzot Dodë Gjergji: Te kjo Shenjtënore e Zojës së Këshillit të Mirë e gjejmë shpirtin e ripërtëritjes sonë

Fort të dashur vëllezër dhe motra, ju rregulltarë, rregulltare, meshtarë, të dashur vëllezër në episkopat   Në radhë të parë...

Letërsia e gjuhës së ndaluar

Nga Ismail Kadare   Për një shkrimtar që vjen të marrë titullin “Doctor honoris causa“, gjëja e parë që i...

Lutja e kushtuar Virgjërës Mari në muajin Maj

LUTJA E KUSHTUAR VIRGJËRES MARI NË MUAJIN MAJ O e lumja dhe e dashura Zoja e bekuar, Nëna e Jezu...