Fatmir Koliqi

Rikthehet panairi i librit në Prishtinë pas dy vjetësh mungesë

Me moton “Libri mbron mendjen”, vjen edicioni i 22-të i Panairit të librit në Kosovë. Panairi do të mbahet nga...

Çka paraqet për katolikët muaji Qershor dhe si duhet të nderohet ai!

Nga Annabelle Moseley   A e keni ditur se në Kishën Katolike, secili nga 12 muajt e vitit janë të...

Krishterimi – Philosophia vera

“Asnjë njeri me mendje të shëndosh nuk e braktisë të vërtetën për të pavërtetën!”   (Acta Sancti Iustini et sociorum)  ...

Shqiptarët në Gjenacan nderuan Zojën e Këshillit të Mirë

Të dielën më 29 maj u mbajt takimi i shtegtarëve shqiptarë të ardhur nga e gjithë Italia në Gjenacan. Shenjtërorja...

“JE MË E BEKUAR SE TË GJITHA GRATË!” 

“Je më e bekuar se të gjitha gratë dhe i bekuar është fryti i kraharorit tënd! Dhe, nga e pata...

Kisha në Kosovë e përmbyll muajin maj kushtuar Zojës Bekume në Shenjtëroren e Letnicës

Të shtunën, më 28 maj 2022, Kisha Katolike në Kosovë e kryesuar nga bariu i saj, Imzot Dodë Gjergji, ka...

Shpallës dhe dëshmitarë të gëzueshëm të ungjillit

Ngjitja e Zotërisë në Qiell – Viti C   Leximi i parë   Vap 1, 1-11 Ungjilltari Luka na prezanton ngjitjen...

Guximi për ta pranuar vetveten

Nga Piet Van Breemen   Njëra ndër parimet themelore të teologjisë është që feja apo Shkrimi i shenjtë të jap...

Katedralja  e sotme “ZOJA NDIHMËTARE” në Prizren 

Nga Don Lush Gjergji   Prizreni, si qendër kishtare sipas të gjitha njohurive dhe dokumentacionit është mjaft i lashtë, i...

ERNEST KOLIQI – nismëtari i prozës moderne shqipe

Nga Xhavit BEQIRI               I Ernest Koliqi është guri i këndit në themelin e shkollës shqipe në Kosovë. Në...