Kulturë

Kalendari Kulturor: përvjetori i kuvendit të Lezhës – 2 mars 1444

Duke shfletuar kalendarin kulturor-historik, sot përkujtojmë Kuvendin e Lezhës, që u mbajt më 2 mars 1444, në Kishës Katedrale të...

Imzot Luigj Bumçi, në përvjetorin e vdekjes

Imzot Luigj Bumçit, ipeshkvi madh, në përvjetorin e vdekjes, që punoi për unitetin e Kishës e të Kombit. Nuk la...

Kosova në marrëdhëniet diplomatike Zvicër-Jugosllavi (V)

 Me rastin e 15-vjetorit të pavarësisë së Kosovës   Nga Zef NOKA   Për çdo vit, dhjetëra mijëra punëtorë sezonalë...

Përkujtim: Prof. Injac Zamputtin, në përvjetorin e vdekjes

Profesor Injac Zamputti na ka lënë trashëgim një vepër shumë vëllimshme letrare e historike. Kujtojmë veprën “Përpjekjet e shqiptarëve për...

Kosova në marrëdhëniet diplomatike Zvicër-Jugosllavi (IV)

Me rastin e 15-vjetorit të pavarësisë së Kosovës Nga Zef Noka Imazhe nga Kosova nga një dokumentar televiziv i SRF-it...

Kosova në marrëdhëniet diplomatike Zvicër-Jugosllavi (III)

Me rastin e 15-vjetorit të pavarësisë së Kosovës   Nga Zef Noka   Nga dokumentar i televizionit zviceran për Jugosllavinë...

Kosova në marrëdhëniet diplomatike Zvicër-Jugosllavi (II)

Me rastin e 15-vjetorit të pavarësisë së Kosovës Nga Zef Noka Ministri i Jashtëm Pierre Aubert, i deleguar nga Qeveria...

Kosova në marrëdhëniet diplomatike Zvicër-Jugosllavi (I)

Fejton me rastin e 15-vjetorit të pavarësisë së Kosovës Nga Zef Noka   Autori ka studiuar drejtësi dhe shkenca politike...

Ç’është Dashuria?

Me rastin e festës së Shën Valentinit    Nga Merita B.McCormack     Më pyetën një ditë ca djem të...

Të rishkruash historinë –  ndërgjegjja e Kadaresë

Përqasje për romanin e Ismail Kadaresë „Ura me tri harqe“   Nga Fatmir KOLIQI   Opusi kadarean është një univers...