Teologji

EPIFANIA E DASHURISË HYJNORE NË AGONIN E JEZU KRISHTIT TË KRYQËZUAR

Nga Don Robert Kola   “Sicut aqua effusus sum, et disiuncta sunt omnia ossa mea: Factum est cor meum tamquam...

Hyrja e solemne e Jezusit në Jerusalem dhe mundimet e tija shpëtimprurëse

E diela e Larit – viti C     Ritet fillestare   Në emër të Atit e të Birit e...

12 mënyrat si ta nderojmë gjatë muajit Prill të Shenjtnueshmin Sakrament

Çka paraqet muaji Prill për katolikët dhe si ta nderoni me devocion në shtëpitë tuaja?   A e keni ditur...

Dashuria shëruese e Zotit   

E diela V e Kreshmës – Viti C   Leximi i parë   Is 43, 16-21 Populli hebraik ka qenë internuar...

Teologjia e kryqit 

Nga Don Lush Gjergji   Teologjia e kryqit na dhuron gjashtë porositë e tija na “katedra” e kryqit, si një lloj testamenti...

“VEPRAT E MËSHIRSHME TË TRUPIT”

Nga Don Robert Kola   Gjatë kohës së Kreshmëve, Kisha kërkon të meditojmë mbi: “Veprat e mëshirshme të trupit” dhe...

Hermeneutika e Shkrimit të shenjtë në veprën e Pjetër Bogdanit: “Çeta e profetëve”

Nga Don Robert Kola   Hermeneutika e Shkrimit të shenjtë Kur flasim për hermeneutikën e Shkrimit të shenjtë, qoftë edhe...

Takimi me Zotin na nxit të bëjmë vepra bamirësie

Nga Don Viktor Sopi   E dashura Shkëlqesi Imzot Doda, të dashur meshtarë, rregulltarë dhe motra të nderit, të nderuar...

O Atë, kam mëkatuar kundër qiellit e kundër teje

E Diela IV e Kreshmës  – Laetare (C)     Leximi i parë   Joz 5, 9 a. 10-12 Pas kalimit...

Pendohuni, Mbretëria e qiellit është afër!

E diela III e Kreshmëve – Viti C     Leximi i parë   Dal 3, 1-8.13-15 Moisiu është edukuar...