Teologji

Festa e Rrëshajave: Përkryerja e lavdisë së ngjalljes në jetën e Kishës

Nga Don Robert Kola   Zjarri: vallja e misterit të jetës Zjarri është frymëzimi zanafillor i njeriut. Me fillimin e...

Çka paraqet për katolikët muaji Qershor dhe si duhet të nderohet ai!

Nga Annabelle Moseley   A e keni ditur se në Kishën Katolike, secili nga 12 muajt e vitit janë të...

“JE MË E BEKUAR SE TË GJITHA GRATË!” 

“Je më e bekuar se të gjitha gratë dhe i bekuar është fryti i kraharorit tënd! Dhe, nga e pata...

Shpallës dhe dëshmitarë të gëzueshëm të ungjillit

Ngjitja e Zotërisë në Qiell – Viti C   Leximi i parë   Vap 1, 1-11 Ungjilltari Luka na prezanton ngjitjen...

Guximi për ta pranuar vetveten

Nga Piet Van Breemen   Njëra ndër parimet themelore të teologjisë është që feja apo Shkrimi i shenjtë të jap...

JEZUSI: “Nëse ndokush më do, ai do të ma mbajë fjalën…”

E diela VI e Pashkëve – Viti C     Leximi i parë   Vap 15, 1-2.22-29 Koncili i Jerusalemit shënon...

Përgjegjësia dhe bashkëpërgjegjësia Prindër – Rini – Kishë

Nga Don Lush Gjergji   Prindërit dhe familja janë bashkëpunëtorët e parë të Zotit në dhurimin, formimin dhe edukimin e...

Jezusi na jep një urdhër të ri: duani njëri-tjetrin!

E diela V e Pashkëve – Viti C   Leximi i parë   Vap 14, 21-27 Në fund të udhëtimit të...

E vërteta e krishterimit – pjesa III

Nga Joseph Ratzinger – Benedikti XVI   Krishterimi – religjioni i vërtetë? Në fillim të mijëvjeçarit të tretë të krishterimit,...

E vërteta e krishterimit – pjesa II

Nga Joseph Ratzinger – Benedikti XVI   4. Rruga kah religjioni universal pas ekzilit Pesëqind vjet pas ekzilit e deri...