Kulturë

TE RRËNJA

Nga Ibrahim Kadriu   Prishtina i pat dyert e hapura të hynte vdekja Çarshia me diell – lëshonte parmakët se...

URA PREJ DRITE

Nga Visar Zhiti   Duke lexuar librin më të ri të poetit Ndue Ukaj, poezia më përhitet si një urë...

Në Ditën e Flamurit ekspozita “Rrënjët” e Nagip Tashi, sjell portretin e Nënës Terezë për herë të parë në teknikën e drurit

Nga Era Berisha   Janë pikërisht ato copëzat e drurit që formojnë mozaikë, gjegjësisht na portretizohet një figurë e dukshme...

Kontributi i Klerit Katolik Shqiptarë për “Fe e Atdhe”

Nga Prof. Dr. Jahja Dançolli   T’i sillesh çështjes së kontributit të Kishës romano-katolike Shqiptare, që nga fillimet e saja...

Për Ditën e Flamurit, Nagip Tashi vjen me ekspozitën “Rrënjë”

Në Bibliotekën “Ernest Kolliqi” brenda Katedrales Nënë Tereza në Prishtinë, Nagip Tashi do të prezantojë ekspozitën e tij të radhës...

Hapet ekspozita “Homazh Nanës”, e piktori Agron Bytyçi: Ne jemi të vegjël për të madhen Nënë Tereza

Gjithsej 13 piktura origjinale të Shën Nënë Terezës nga pena e piktorit të njohur Agron Bytyçi janë shpalosur mbrëmë me...

EKSPOZITË EKSKLUZIVE ME PIKTURA ORIGJINALE TË SHËN NËNË TEREZËS

Nesër, më 22 nëntor 2022, në orën 19:00, në Qendrën “BogdaniPolis”, që gjendet nën Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë,...

Formula e Pagzimit, Kumte të reja nga dokumenti më i vjetër i shqipes

Nga Ledi Shamku-Shkreli “Konstitucjonet” e Kuvendit të Matit të vjetit 1462, përpiluem prej Pal Êjllit nuk kanë pasë ndonji trajtim...

SINONIMIA E ROMANIT OH TË ANTON PASHKUT

Nga Xhavit Beqiri   Shtresimet e gjera të dijes e të informacionit letrar e kulturor të autorit Anton Pashku, në...

Monografi me peshë të veçantë historike

(Lush CULAJ, Parlamenti i Shqipërisë dhe çështja kombëtare 1920-1939, Instituti Albanologjik, Prishtinë, 2022 fq. 578.)   Nga Prof. dr. Shyqyri ...