Kisha në Kosovë

Shugurimi i Kishës së Shën Ndout në Binçë

Të enjten, më 4 gusht 2022, në fshatin Binçë, u kremtuar solemnisht Mesha e Shugurimit të kishës së Shën Ndout....

Dita e  mërgimtarëve në Katedralen e Prizrenit për të dëshmuar krishterimin e lashtë në Vendin tonë

Pas dy viteve pauzë, për shkak të pandemisë COVID-19, rikthehet kremtimi i Ditës së Mërgimtarëve në Dioqezën tonë Prizren-Prishtinë, e...

Të hënën, më 1 gusht, festohet Dita e Mërgimtarëve në Katedralen e Zojës Ndihmëtare në Prizren

Pas dy viteve mungesë, për shkak të pandemisë, sivjet rikthehet kremtimi i Ditës së Mërgimtarëve më 1 gusht, që i...

100 VJETORI I FAMULLISË SË SHËN NDOUT NË GLLOGJAN

Nga Don Pal Tunaj   Gllogjani në analet historike Famullia e Gllogjanit dekadë pas dekade filloi të organizojë jetën shpirtërore...

Reagim i Caritas Kosova

Zyra Qendrore e Caritas Kosova ka lëshuar një reagim për të shqaruar opinionin publik lidhur me lajmet e fundit për...

Kisha në Kosovë e përmbyll muajin maj kushtuar Zojës Bekume në Shenjtëroren e Letnicës

Të shtunën, më 28 maj 2022, Kisha Katolike në Kosovë e kryesuar nga bariu i saj, Imzot Dodë Gjergji, ka...

Kremtimi i Festës e Zojës Ndihmëtare dhe përfundimi i ecjes sinodale në nivelin dioqezan

Në ditëfestën liturgjike të Zojës Ndihmëtare, pajtores së Katedrales së Prizrenit, më 24 maj 2022, është kremtuar solemnisht mesha e...

 Inaugurohet Biblioteka “Ernest Koliqi” në Prishtinë

Në ditëlindjen e shkrimtarit të madh shqiptar dhe nismëtarit të arsimit shqip në Kosovë, Ernest Koliqi (20 maj 1903), u...

 Më 20 maj 2022 inaugurohet Biblioteka “Ernest Koliqi” – Prishtinë

Të nderuar miq dashamirë të librit, Më shumë gëzim ju lajmërojmë se më 20 maj 2022, në orën 19:00, në...

U shënua 20-vjetori i kopshtit të fëmijëve “Nëna Kabrini” në Prizren

Motrat Engjëllore të Shën Palit në Prizren, me moton “Ne edukojmë vetveten duke edukuar të tjerët… ku angazhimi ynë është...