Kisha në Kosovë

Ditëlindja e Shën Nënë Terezës u kremtua me një akademi solemne

Të premten, më 26 gusht, në Qendrën “BogdaniPolis” u përkujtua ditëlindja e shenjtëreshës shqiptare, Shën Nënë Tereza, me një akademi...

Organizohet Akademi Solemne në Ditëlindjen e Shën Nënë Terezës, me rastin e 25-vjetorit të kalimit të saj në amshim

Ipeshkvia Prizren-Prishtinë, organizon Akademi solemne në ditëlindjen e Shën Nënë Terezës, ditën e premte, më 26 gusht 2022, në ora...

Nëna jonë Terezë, ndërmjet dy ditëlindjeve: për tokë e për qiell. Pali VI për shenjtëreshën shqiptare

Duke e kujtuar Shën Nënë Terezën, në 25-vjetorin e kalimit në amshim, po ju njohim me fjalën e mbajtur nga...

Imzot Arjan Dodaj: Maria Virgjër, Arka e Besëlidhjes që i dhuroi botës Krishtin

Më 15 gusht 2022, në Shenjtëroren e Letnicës është kremtuar festa e madhe e Të Ngriturit e Marisë Virgjër në...

Imzot Dodë Gjergji: Në Shenjtëroren e Letnicës shfaqet prania e shekujve të krishterimit apostulik ndër ne!

Më 14 gusht, është kremtuar solemnisht Vigjilja e Zojës së Letnicës, përkatësisht vigjilja e festës “Të Ngriturit e Marisë Virgjër...

Programi i festës së Zojës së Letnicës, më 14 -15 gusht 2022

Për të gjithë besimtarët dhe dashamirët e Shenjtërores së Zojës së Letnicës, vendi i lutjes dhe i shtegtimit, Dioqeza jonë...

Shugurimi i Kishës së Shën Ndout në Binçë

Të enjten, më 4 gusht 2022, në fshatin Binçë, u kremtuar solemnisht Mesha e Shugurimit të kishës së Shën Ndout....

Dita e  mërgimtarëve në Katedralen e Prizrenit për të dëshmuar krishterimin e lashtë në Vendin tonë

Pas dy viteve pauzë, për shkak të pandemisë COVID-19, rikthehet kremtimi i Ditës së Mërgimtarëve në Dioqezën tonë Prizren-Prishtinë, e...

Të hënën, më 1 gusht, festohet Dita e Mërgimtarëve në Katedralen e Zojës Ndihmëtare në Prizren

Pas dy viteve mungesë, për shkak të pandemisë, sivjet rikthehet kremtimi i Ditës së Mërgimtarëve më 1 gusht, që i...

100 VJETORI I FAMULLISË SË SHËN NDOUT NË GLLOGJAN

Nga Don Pal Tunaj   Gllogjani në analet historike Famullia e Gllogjanit dekadë pas dekade filloi të organizojë jetën shpirtërore...